***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Насилие срещу жени в системата на МВР. И приятелят на Георги остригал жена си


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 август   

 

Сигнали за тормоз над дами в системата на Министерство на вътрешните работи.

Aдвокат Галентин Грозев, който е от един от полицейските синдикати, показа за това пред NOVA.

Той е събрал редица образци за прояви на тормоз към дами – служители на реда от техни сътрудници – мъже, някои от които даже на управителни постове в системата.

***

„ Моята покруса стартира през 2016 г. 

Бях омъжена и някогашният ми брачен партньор стартира да ползва принуждение върху мен. Когато споделих, че желая да се разделим, стартира и пъкълът – заплашвания, закани за ликвидиране, набези. Където и да отидех, той ме намираше. 

Срещу него има издадени три ограничаващи заповеди, които не спираше да нарушава и ставаше все по-добър в дейностите си, защото знаеше, че не би трябвало да има очевидци. 

От 2019 година има формирано дело от прокуратурата  по мотив мои тъжби – за закана за ликвидиране и нарушение на ограничаваща заповед. 

На първа инстанция завоювах делото, осъдиха го, само че на втора инстанция съдът разпореди, че връща делото, което е цялостен парадокс. Свидетелите ми не желаят да се занимават повече, заплашвани са.

Много тъпо ще бъде, в случай че на това въпросно лице му се размине “.

***

Бременна жена от Бургас е изгубила плода си, откакто е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от предходната седмица. Жената е потърсила протекция в Центъра за предварителна защита на насилието. От там регистрират ескалация на случаите на принуждение над бременни дами, като единствено за последния месец в Бургас те са три.

***

Заплахите не стопират, не стопира да ме качва в обществените мрежи от различен профил на малолетния си наследник. Още повече, че си взе квартира до жилището ми. Това описа Диляна, която е била пребита от някогашния си другар, който се оказа приятел на Георги Николаев.

„ Не знам какво да чакам. Многократни са жалбите, да не кажа всеки ден, всяка седмица, а никакви ограничения не се вземат “.

***

„ Той взе един прът. Удари ме по главата. Цялата бях в кръв. Удари ме поради кучето. То нито го лаеше, нито го нападаше. Връщахме се от селската чешма, където вървях за вода ”, описа в ефира Нова тв пострадалата Елена Лазарова.

***

***

Криминално проявен 19-годишен нанесе побой и острига косата на 22-годишна жена от Видин, оповестяват от Областна дирекция на МВР-Видин (ОДМВР).

По информация на полицията на 2 август към 14:00 часа видинчанка алармирала в районното ръководство, че на внучката ѝ е нанесен побой от юноша, с който преди време живеела на фамилни начала.

***

„ Не съм обявявал война и не съм давал никакъв мотив, с цел да се каже, че вземам участие в една такава война с президентската институция ". 

Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на конференция в Министерския съвет, на която дружно с министри от кабинета дадоха детайлности към работата по управническата стратегия и насочиха рецензии към свършеното от предходното служебно държавно управление.

***

***

" Целта, която сме си сложили дружно с управлението на Народното събрание, е до края на септември всички закони по Плана за възобновяване и резистентност, свързани с второ заплащане, да бъдат признати ".

Това сподели министърът на финансите Асен Василев на конференцията в Министерския съвет, на която министър председателят акад. Николай Денков и министри от кабинета показват настоящи тематики, залегнали в управническата стратегия на държавното управление.

Василев означи, че една огромна част от законите към този момент бяха признати от Народното събрание.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР